Pečené bravčové karé s olivami
6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové karé
1
ks
veľka cibuľa
5
strúčikov
cesnaku
4
PL
olivový olej
100
g
olivy v náleve
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, údená paprika
postup
Jednoduché jedlo na víkendový obed.
1.
Rez bravčového karé zbavíme tukovej blany. Tukové odrezky nevyhadzujeme.
2.
Mäso pokrájame na menšie kocky.
3.
Na dno pekáča s pokrievkou rozsypeme na hrubšie mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme celé strúčiky cesnaku, polovicu olív (50 g) mäso, ktoré dobre osolíme, okoreníme a poprášime paprikou.
4.
Mäso pokvapkáme olejom, na vrch poukladáme tukové odrezky, všetko podlejeme asi deci vody alebo vývaru a zakryté dáme do rúry vyhriatej na 180°C na 80 až 90 minút.
5.
Pečené bravčové karé podávame spolu s výpekom na ryži, posypané zvyškom olív.
6.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.