Pridať recept

Rýchle cestoviny s hráškovou omáčkou: Fantastické jedlo za pár eur

Rýchle cestoviny s hráškovou omáčkou: Fantastické jedlo za pár eur
Zdroj: iStockphoto
1
porcia
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
cestoviny (penne, špagety, fusilli, …)
soľ

Omáčka

100 g
mrazený al. čerstvý hrášok
1 strúčik
cesnaku
1 PL
maslo alebo olivový olej
1 PL
citrónová šťava
30 g
strúhaný parmezán
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

Kým sa uvaria cestoviny, budete mať hotovú chutnú omáčku zo zeleného hrášku. Rýchlo, lacno, delikátne!

1.

Do hrnca dáme variť vodu, ktorú štedro osolíme. Do vriacej vody nasypeme hrášok, povaríme ho 5 minút a následne ho vylovíme (sitkom, dierovanou naberačkou) do vyššej misky alebo priamo do mixéra.

 
2.

Do vriacej vody nasypeme cestoviny a necháme variť podľa tipu cestovín – al dente. Použitie tej istej vody na uvarenie hrášku i cestovín nám ušetrí čas i riad.

3.

K hrášku pretlačíme cesnak, pridáme strúhaný parmezán, maslo (olivový olej), citrónovú šťavu, štipku korenia a soli. Prilejeme zhruba deci vody, v ktorej sa varia cestoviny a rozmixujeme v mixéri alebo pomocou ponorného mixéra. Omáčku ochutnáme a prípadne ešte dosolíme.

4.

Pred koncom varu cestovín ešte odoberieme trochu cestovinovej vody do šálky, cestoviny scedíme a vrátime do hrnca, v ktorom sa varili.

5.

Cestoviny zalejeme omáčkou, vrátime nad plameň a všetko spolu dobre premiešame. Ak sa nám omáčka zdá príliš hustá, zriedime ju kvapkou cestovinovej vody.

6.

Cestoviny s hráškovou omáčkou servírujeme horúce a môžeme ešte ozdobiť strúhaným parmezánom alebo parmezánovými hoblinkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...