Pridať recept

Tradičná hubová omáčka: Božsky krémová a absolútne jednoduchá, VIDEORECEPT

ingrediencie

40 g
maslo
3 hrste
čerstvé (alebo sušené/mrazené hríby)
1 ks
šalotka
1 dl
vývar (alebo voda)
1 dl
mlieko plnotučné
180 ml
33% smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup vo videu vyššie

Čerstvé huby sú u nás veľmi obľúbené. Máme ich radi na akýkoľvek spôsob a medzi NAJ patrí táto krémová omáčka, ktorá sa výborne hodí ako bezmäsitý obed. Jednoduchý postup nájdete vo videu (zdroj: Veronika Palarcová)

1.

Na panvicu pridáme maslo a necháme rozpustiť.

 
2.

Ďalej pridáme očistené a nakrájané huby. Premiešame a po chvíľke pridáme nakrájanú šalotku. Krátko dusíme.

3.

Podlejeme vývarom, prilejeme mlieko a podľa chuti mleté čierne korenie. Premiešame, zakryjeme a varíme 15-20 minút.

4.

Keď sú už huby mäkké, pridáme smotanu na šľahanie, podľa chuti soľ a už len krátko prevaríme. Omáčka je krásne krémová a veľmi sýta.

5.

Podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom. Takýto obed máte hotový do pol hodinky a zasýti každého člena rodiny.

Tradičná hubová omáčka: Božsky krémová a absolútne jednoduchá, VIDEORECEPT
Tradičná hubová omáčka: Božsky krémová a absolútne jednoduchá, VIDEORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
6.

Prajem dobrú chuť.

Tradičná hubová omáčka: Božsky krémová a absolútne jednoduchá, VIDEORECEPT
Tradičná hubová omáčka: Božsky krémová a absolútne jednoduchá, VIDEORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Hurkar
6.11.2022 00:46 | |
+5 -10
ja popražím cibuľu na masle pridám huby hríby kozare..... Pražím chvíľu a pridám kmín/rascu. Pri sušených hubách zalievam vodou v ktorej sa huby močili, pri čerstvých pustia šťavu....
murko4441
4.11.2022 14:48 | |
+10 -14
Dobry den Musia to byt hriby nepostacia aj ine huby ? :D
ivast
4.11.2022 15:01 | |
+9 -13
😉Keď hríby najlepšie voňajú... Mňam.
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...