Pridať recept

Kokosové kolieska

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
200 g
jemne mletý kokos
80 g
práškový cukor
250 g
maslo
30 g
kakao
1 ks
vajce

Plnka:

300 ml
mlieko
1 ks
kokosový puding (prášok)
2 PL
jemne mletý kokos
200 g
maslo
150 g
práškový cukor

Poleva:

200 g
tmavá čokoládová poleva
drobné biele zdobenie

Ďalej potrebujeme:

50 g
jemne mletý kokos na boky koliesok

postup

Kolieska plné kokosu, vhodné na vianočný stôl:)

1.

Cesto: z preosiatej múky, kokosu, cukru, kakaa, vajíčka a masla izbovej teploty vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladu aspoň na jednu hodinu.

 
2.

Plnka: z mlieka, pudingu a kokosu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme do peny, zašľaháme cukor. Po častiach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na hladký krém.

3.

Poleva: polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

4.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme kolieska, priemer 5 cm. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180°C cca 8-10 minút alebo podľa potreby. Pečenie sledujeme.

5.

Vychladnuté kolieska plníme po dve spolu pomocou cukrárenského vrecka. Vrchné koliesko jemne pritlačíme a namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy. Povrch ozdobíme drobným bielym zdobením počas tuhnutia polevy. Boky obalíme v mletom kokose.

6.

Odložíme do chladu. Pečieme v predstihu asi týždeň, kolieska zmäknú. Skladujeme v papierovej krabici.

7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Opekané zemiaky s čiernymi olivami - varenie v karavene
Ako uvariť obed pre štvorčlennú rodinu na dovolenke v karavane
Chutné jedlo môžete vykúzliť aj obmedzených podmienkach karavanovej kuchynky.
Čokoládová zmrzlina z avokáda
Lahodné zmrzlinové krémy z avokáda
Ak naozaj netrváte na pevnom zmrznutom kopčeku, môžete si za pár minút vyrobiť lahodný, voňavý a studený krém.
Tekvica so šošovicou a grilovaným tofu
Neviete si poradiť s tofu? Skúste tento jesenný recept
Viete čo je tofu? Je to niečo ako vegánsky tvaroh. Vzniká podobným spôsobom, zrážaním mlieka. No pri tofu ide...
Poľský „poľovnícky guláš“ Bigos
Poctivý guláš aký ste ešte nejedli! Tieto Vianoce ho rozhodne vyskúšajte
Pozreli sme sa na to, aké jedlá sa počas vianočných sviatkov podávajú v iných krajinách a vybrali tie...
Nákup potravín
Šírte ďalej! Chystáte sa na vianočný nákup? Na toto si dávajte pozor, úspech zaručený!
V adventnom období nakupujeme potraviny častejšie, ako kedykoľvek inokedy. Čo treba urobiť pred samotným...
Domáce kokosové salónky.
V obchode ich už kupovať nikdy nebudete, tieto sú 100x lepšie, recepty na domáce salónky a iné pochúťky na vianočný stromček
Salónky – sladké prekvapenie zabalené v typickom lesklom obale s papierovými strapcami – sú tradičnou...