Pridať recept

Staročeské zemiakové opečenky

ingrediencie

Na cesto potrebujeme:

500 g
zemiakov (uvarených v šupke)
250 g
polohrubej múky
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 štipka
muškátového orieška
trochu
hladkej múky na pomúčenie

Na plnku:

200 g
anglická slanina
1 PL
masla alebo masti
4 ks
cibule
1 zväzok
posekanej petržlenovej vňate
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Ešte potrebujeme:

olej na vyprážanie

postup

Výborné zemiakové placky s plnkou z cibule a anglickej slaniny.

 

1.

Cesto: uverené, vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme k nim vajcia, múku, soľ, mleté čierne korenie a všetko spracujeme na cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.

 
2.

Pripravíme si plnku: slaninu pokrájame na malé kocky a spolu s maslom ju opečieme na panvici. Potom pridáme cibule nakrájané na drobno, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie a všetko spolu restujeme, kým cibuľa nezmäkne.

3.

Plnku rozotrieme na cesto a zrolujeme do rolky. Ostrým nožom krájame roládky hrubé asi 2 cm, trochu ich dlaňou stlačíme, aby všetko držalo pohromade a povaríme ich v osolenej vriacej vode asi 15 minút.

4.

Rolky vytiahneme z vriacej vody dierkovanou lyžicou a necháme ich osušiť na papierovej utierke.

5.

Nakoniec opečenky opečieme na horúcom oleji z oboch strán do zlato-hneda.

6.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Marinovanie mäsa: Ako sa marinuje kuracie mäso na grilovanie?
Marinovanie mäsa na máj: Ako sa marinuje kuracie mäso na grilovanie?
Marinovanie mäsa je síce spojené so zdĺhavým procesom, ale môže byť kľúčom k vytvoreniu výnimočných...
TOP
Skúsený šéfkuchár Martin Novák v televíznej relácii Na nože pomáhal reštauráciám zlepšiť kvalitu
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Poznáme ako skúseného šéfkuchára a nedávno získal aj cenu v ankete najlepších kuchárov na Slovensku. Zaujal...
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.
Šikovný cukrár Viliam Bajzík pr článok
Pripravte si dezert podľa televízneho cukrára
Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným...
Bazový med
Baza už začína kvitnúť: 5 nápadov na recepty z voňavých kvetov bazy, pozor na CHYBU, ktorú robí každý!
Tiež milujete vôňu bazového kvetu? Tá vôňa je jednoducho nádherná! Máme pre vás tri tipy, čo môžete...
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Ostriež je iný názov pre morského vlka. Táto ryba sa odporúča nielen pre svoju chuť a skutočnosť, že jej...