Krúpová polievka s údeným mäsom
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
pohár
krúpy
3
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1/2
ks
kaleráb
1
ks
jarná cibuľka
3
ks
zemiak
1
ks
bravčové údené rebierko
slanina
2
ks
bobkový list
4
ks
celé čierne korenie
postup
Výborná hrejivá polievka na bežný deň i sviatočný obed.
1.
Zeleninu nakrájame na malé kúsky.
2.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
3.
Do hrnca s vodou dáme variť údeniny.
4.
Približne po hodine varenia pridáme krúpy, bobkový list a celé čierne korenie
5.
Ďalej pridáme zeleninu, zemiaky a varíme do mäkka.
6.
Keď je rebierko mäkké, vyberieme ho a nakrájame na malé kúsky. Vrátime do polievky a necháme ešte chvíľu povariť. Podľa chuti pridáme soľ.
7.
Prajem dobrú chuť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Veronika
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.