Pridať recept

Pikantné špagety na mexický spôsob

Pikantné špagety na mexický spôsob
Zdroj: Terei Vigh Kriszti
3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
špagety
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
čili paprička
4 PL
olivový olej
1 konzerva
nakrájané paradajky
1 KL
sušené oregáno
2 ks
avokádo
50 g
syr Feta
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

Mexická kuchyňa je veľmi dobrým základom na experimentovanie s pikantnými chuťami. Čili je ohnivé, ale pálivé iným spôsobom ako pálivé papriky, takže stojí za to ho vyskúšať.

1.

Cestoviny uvarte vo vriacej vode podľa návodu na obale, potom ich sceďte a nechajte odkvapkať.

 
2.

Medzitým ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Umyte a nakrájajte chilli papričku (ak máte radšej menej pálivú, vyrežte semienka).

3.

Rozpáľte polovicu oleja (2 PL) a orestujte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte paradajky, ochuťte soľou, korením, oreganom a čili. Varte na miernom ohni zhruba 10 minút.

4.

Jedno avokádo rozkrojte na polovicu, dužinu nakrájame na malé kocky a vylupnite.

5.

Predhrejte rúru na 180°C. Zmiešajte cestoviny s paradajkovou omáčkou, avokádom a zvyšným olejom. Cestoviny navrstvite do žiaruvzdornej misy, posypte strúhaným syrom a zapekajte 15 minút.

6.

Zvyšné avokádo rozkrojte na polovicu a dužinu nakrájame na tenké plátky. Pri podávaní ozdobte cestoviny plátkami avokáda a posypte syrom feta. Posypte čerstvo zomletým korením.

7.

Dobru chuť!

Zdroj text: KIH

Foto: Terei Vigh Kriszti

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať