Slávnostná torta s dvoma plnkami
ingrediencie
Korpus
Plnka 1
Plnka 2
postup
Výborná torta, ktorú zvládnete pripraviť aj vy. Hodí sa na slávnostné príležitosti alebo len tak ku kávičke.
Korpus: Zo 6 bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Práškový cukor, vanilínový cukor vymiešame so 6 žĺtkami a pridávame studenú vodu po lyžiciach.
Po vymiešaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Potom pridáme mleté orechy a zľahka primiešame tuhý sneh.
Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 24 cm, ktorú dobre vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov približne 1 hodinu.
Plnka 1: Z mlieka, Zlatých klasov a vanilkového cukru uvaríme puding. Medzi tým si vymiešame 210g práškového cukru s 300g masla 350g. Uvarený puding miešame až do vychladnutia a postupne pridávame k maslovému krému. Keď máme všetko vymiešané dohladka tak nakoniec pridáme pol deci rumu.
Plnka 2: Všetky ingrediencie na plnku spolu vymiešame na hladký krém.
Skladanie: Korpus rozdelíme na 3 rovnaké pláty. Spodný plát pokropíme šťavou z jahodového kompótu, potrieme jahodovým lekvárom a pridáme plnku č. 1. Túto plnku si musíme rozdeliť tak, aby nám vyšla na potretie 2 plátov a obtretie celej torty.
Položíme 2. plát, pokropíme znova jahodovou šťavou, plnku č.2 si rozdelíme na dvoje. Prvú polovicu natrieme na korpus, poukladáme zavarené jahody z kompótu, zvyšok plnky natrieme na jahody.
Tretí plát pokropíme znova jahodovou šťavou. Potrieme časťou plnky č.1 a zvyškom tejto plnky obtrieme celú tortu.
Nechápem odstáť a medzitým si pripravíme čokoládu na zdobenie. Roztopenú čokoládu dáme do vrecúška a ozdobíme bok torty.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.