Pridať recept

Pečené jahňacie stehno so špenátom

4
porcie
195
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jahňacie stehno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
3 vetvičky
čerstvý tymián
3 dl
zeleninový vývar na polievanie

Dusený špenát

300 g
baby špenát
2 PL
maslo
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

Delikátny sviatočný obed – jahňacie stehno prevoňané čerstvým tymianom na dusenom mladom špenáte.

1.

Stehno umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča.

 
2.

Okorenené mäso potrieme olejom, okolo rozložíme plátky cibule a cesnaku a na mäso položíme dve-tri vetvičky tymianu.

3.

Podlejeme asi deci a pol vývaru, zakryjeme a pri nízkej teplote okolo 160ºC pomaly pečieme asi 3 hodiny. Podľa potreby priebežne podlievame zvyšným vývarom.

4.

Mladý špenát opláchneme, necháme dobre odkvapkať a potom ho pár minút podusíme na masle. Odstavíme, primiešame prelisovaný cesnak a špenát ešte dochutíme soľou a korením.

5.

Mäkučké jahňacie mäso poukladáme na dusený špenát a podávame zo zemiakovou kašou alebo kroketami.

6.

Dobrú chuť!

Zdroj recept: Profimedia, dobrúchut.sk

FOTO: Profimedia

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať