Pridať recept

Zapekané syrové špagety: Bez predvárania!

Zapekané syrové špagety: Bez predvárania!
Zdroj: Profimedia
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
špagety
50 ml
olivový olej
3 strúčiky
cesnak
1 ks
menšia cibuľa
1 KL
soľ
1/2 KL
sušené oregáno
1/2 KL
čierne korenie
1 KL
cukor
1 konzerva
lúpané paradajky
750 ml
voda
500 ml
pasírované paradajky
100 g
tvrdý syr
1 balíček
mozzarella
1 hrsť
bazalka

postup

Keď nemáte čas alebo sa vám nechce umývať veľa riadu, pripravte si tieto fantastické špagety. Všetko navrstvíte do zapekacej misky a v vložíte do rúry. Hotovo!

1.

Rúru rozohrejeme na 180ºC.

 
2.

Do zapekacej misky položíme surové špagety a polejeme ich olejom.

3.

Pridáme nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, oregano, bazalku a cukor a všetko premiešame rukami tak, aby sa cestoviny obalili v oleji a špécie sa rovnomerne rozložili v zapekacej miske.

4.

Teraz pridáme paradajky z konzervy, vodu a a pasírované paradajky. Pridáme tiež polovicu celých lístkov bazalky a polovicu strúhaného syra. Kuchynským kliešťami alebo dvoma vidličkami ponadvihujeme špagety, aby sa nám opäť všetko rovnomerne rozložilo v miske.

5.

Na vrch rozsypeme zvyšný strúhaným syr, pridáme na kolieska pokrájanú mozzarellu, misku vložíme do rúry na 45 až 55 minút (180ºC), kým povrch nezostane krásne zlatohnedý. V strede pečenia (cca po 25 minútach) špagety pod syrom premiešame vidličkou alebo kuchynskými kliešťami.

6.

Upečené cestoviny ozdobíme lístkami zvyšnej čerstvej bazalky.

7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová!
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová! Iba tak budú fantastické
Výborné recepty na skvelé špagety na každý deň. Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov a nezabudnite...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...