Pridať recept

Bravčové kotlety so šampiňónmi a horčicovou omáčkou

Bravčové kotlety so šampiňónmi a horčicovou omáčkou
Zdroj: Profimedia
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
bravčová kotleta
1 ks
menšia cibuľa
120 g
slanina
1 konzerva
šampińóny
3 ks
kyslá uhorka
1 PL
horčica plnotučná
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
olej

postup

Jednoduchý obed, ktorý sa hodí na bežný deň i slávnostné príležitosti.

 

1.

Mäso umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Takto pripravené mäso následne obalíme v hladkej múke.

 
2.

V hlbokej panvici rozpálime olej a kotlety prudko opečieme.

3.

Opečené mäso dáme bokom do tepla.

4.

Na tej istej panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme na kocky nakrájanú slaninu a ešte krátko pečieme.

5.

Ďalej pridáme šampiňóny, horčicu, vrátime späť mäso a podlejeme trochou vody tak, aby bolo mäso zakryté.

6.

Dusíme do mäkka a pred koncom pridáme ešte na kocky nakrájanú kyslú uhorku.

7.

Podľa potreby podlievame vodou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

8.

Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.

9.

Prajem dobrú chuť.

10.

Viac chutných receptov na bravčové kotlety nájdete TU: RECEPTY NA BRAVČOVÉ KOTLETY

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Nedeľný obed, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať! Najlepšie recepty na bravčové KOTLETY, vďaka tajnej
Nedeľný obed, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať! Najlepšie recepty na bravčové KOTLETY, vďaka tajnej prísade sú ihneď mäkké
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné bravčové kotlety, ktoré...