Pridať recept

Špargľová polievka s parmezánom a opečenou slaninou

Špargľová polievka s parmezánom a opečenou slaninou
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

400 g
zelená špargľa
1 ks
šalotka
1 ks
zemiak
100 g
strúhaný parmezán
100 ml
33% smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipka
muškátový oriešok
1 liter
zeleninový vývar
podľa chuti
kyslá smotana

postup

Lahodná chuť špargle doplnená obľúbeným syrom a chrumkavou slaninou. Túto kombináciu si zamiluje každý.

1.

Špargľu umyjeme, odrežeme drevnaté časti a nakrájame na menšie kúsky.

 
2.

Šalotku očistíme, nakrájame a speníme na masle. 

3.

Ďalej pridáme očistený, nakrájaný zemiak, zalejeme vodou, aby boli zemiaky ponorené a varíme.

4.

Približne po 10 minútach pridáme špargľu, zalejeme vývarom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a varíme ešte 15 minút.

5.

Keď už je špargľa mäkká, polievku rozmixujeme do hladka.

6.

Do rozmixovanej polievky po častiach vmiešame nastrúhaný parmezán. Podľa želanej hustoty ešte dolejeme vývar alebo vodu.

7.

Zjemníme smotanou na šľahanie a pridáme muškátový oriešok.

8.

Podávame s opečenou slaninkou a lyžicou kyslej smotany.

9.

Prajem vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...