Pridať recept

Sikulský nákyp

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
údené bravčové stehno
1 ks
sedliacka klobása
6 ks
vajcia
1 ks
červená cibuľa
4 PL
olej
2 PL
mletá paprika
1 PL
štipľavá papriková pasta
200 g
bulgur
1 kg
kyslá kapusta
400 g
kyslá smotana
1 PL
jemný škrob
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

Skvelá alternatíva k známemu maďarskému gulášu. Ukážeme vám spoľahlivý tip, ako si môžete vylepšiť recept na Székely kapustu. Tentoraz sme ju pripravili ako nákyp.

1.

Stehno umyte, nakrájajte na kocky, z klobásy odstráňte kožu a tiež ju nakrájajte na kocky.

 
2.

Vajíčka uvarte na tvrdo a ošúpte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.

3.

V hlbokej panvici rozohrejte olej, orestujte cibuľu, pridajte klobásu a mäso zo stehna a spolu opečte.

4.

Posypte paprikou, čiernym korením a pridajte paprikovú pastu. So soľou opatrne, pretože klobása, údené a kapusta sú slané!

5.

Prisypte bulgur a pridajte toľko vody, aby zaliala suroviny zhruba prst nad ne. Prikryte a varte 10 minút.

6.

Medzitým predhrejte rúru na 180°C. Vymastite pekáč a rozložte doň mäsový bulgur. Navrch poukladajte pokrájané uvarené vajcia (trochu si necháme na ozdobu) a všetko prikryte kapustou (ak je príliš slaná alebo kyslá, trochu ju premyte).

7.

V kyslej smotane rozmiešajte škrob a deci vody, potom ňou rovnomerne zalejte kapustu a dajte nákyp piecť do rúry na 25-30 minút (180ºC).

8.

Podávajte s kyslou smotanou a ozdobte odloženými vajciami.

9.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Győrfi Viktória

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...