Rýchly guláš z mletého mäsa a zeleniny
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnak
1
ks
veľká mrkva
2
ks
stredne veľké zemiaky
3
PL
olej
250
g
mleté hovädzie mäso
2
PL
paradajkový pretlak
1/2
KL
čili vločky alebo mletá paprika
1/2
KL
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
250
g
hrášok (čerstvý al. mrazený)
750
ml
voda
postup
Turecké jedlo, ktoré balansuje medzi polievkou a gulášom, poteší i zasýti každého bez zdĺhavej prípravy.
1.
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky, mrkvu a zemiaky pokrájame na kocky.
2.
V hrnci zahrejeme olej, pridáme mleté mäso a restujeme ho, kým sa nerozpadne a nezatiahne.
3.
Potom primiešame cibuľu, cesnak, všetko spolu restujeme zhruba 3 minúty a pridáme paradajkový pretlak, čili, mleté čierne korenie a soľ.
4.
Opäť všetko premiešame a do hrnca pridáme zemiaky, mrkvu a hrášok a spoločne zakryté varíme, kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Howardcooks
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.