Pridať recept

Moravský vrabec so špenátom a zemiakovou knedľou

Moravský vrabec so špenátom a zemiakovou knedľou
Zdroj: Profimedia

ingrediencie

Suroviny na mäso

1 ks
bravčové stehno
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, mletá rasca

Suroviny na špenát

1 balíček
nasekaný čerstvý špenát (veľká vanička)
3 strúčiky
cesnak
2 PL
hladká múka
200 ml
zeleninový vývar
50 ml
mlieko
1 PL
maslo

postup

Pečené mäso, ktoré tradičné podávame s kapustou, tentokrát sme ju vymenili za lahodný špenát.

 

1.

Bravčové stehno nakrájame na kocky široké približne 5 cm. Do hrnca dáme olej a opečieme z každej strany asi pól minúty.

 
2.

Mäso vyberieme a pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a pretlačený cesnak. Krátko orestujeme. Mäso vrátime späť pridáme soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie a mletú rascu. Všetko dobre premiešame.

3.

Mäso uložíme na pekáč a podlejeme vodou. Zakryjeme a pečieme v rúre na 180 stupňov. Približne v polovici pekáč vyberieme, mäso premiešame a už odokryté dopekáme, kým mäso nie je mäkké. Podľa potreby podlievame vodou.

4.

Špenát umyjeme, osušíme a nasekáme.

5.

Na panvici rozpustíme maso, pridáme nasekaný cesnak, múku a krátko opečieme.

6.

Pridáme nasekaný špenát, zalejeme vývarom, mliekom a varíme.

7.

Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.

8.

Servírujeme so zemiakovou knedľou.

9.

Prajem vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...