Pridať recept

Sladkokyslý kapustový šalát so slaninou

Sladkokyslý kapustový šalát so slaninou
Zdroj: Tamási Gábor
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
menšia biela kapusta
1 ks
cibuľa
6 plátkov
slanina
3 PL
olej
2 PL
jablčný ocot
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
sójová omáčka
1 hrsť
čerstvý koriander alebo petržlenová vňať

postup

Jednoduchý a chutný šalát z čerstvej kapusty, ktorý si okamžite zamilujete.

1.

Kapustu očistite, odstráňte hlúb a zvyšok nakrájajte na kocky s priemerom 1 cm. Cibuľu očistite a nakrájajte. Slaninu nakrájajte na malé kúsky. Koriander nasekáme nadrobno.

 
2.

Vo veľkej panvici rozohrejte olej a slaninu za častého miešania opečte do chrumkava. Pomocou dierkovanej lyžice ju preložte na tanier.

3.

Vo výpeku v panvici opečte cibuľu a kapustu a za častého miešania restujte, kým kapusta nezmäkne (asi 10 minút). Pridajte ocot, cukor a sójovú omáčku a varte ďalších 10 minút.

4.

Polovicu slaniny vmiešajte do zmäknutej kapusty.

5.

Podávajte v miskách a na vrch dajte zvyšnú slaninu a ozdobte koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

6.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Tamási Gábor

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať