Pridať recept

Chrumkavé hovädzie mäso v ostro-sladkej omáčke

3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hovädzia roštenka
1 ks
vajce
4 PL
kukuričný škrob
štipiek
soľ, mleté čierne korenie
5 PL
slnečnicový olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
čili paprička
1 KL
strúhaný zázvor
3 strúčiky
cesnak
3 PL
sójová omáčka
2 PL
ryžový ocot
2 PL
paradajkový pretlak
6 PL
trstinový cukor
2 PL
kečup
2 PL
sladká čili omáčka

postup

Jedlo inšpirované ázijskou kuchyňou, ktoré sa nehanbím servírovať hoc aj na nedeľný obed.

1.

Mäso rozrežeme na tri tenké plátky a uložíme ich na pol hodinu do mrazničky. To nám umožní následne nakrájať mäso na naozaj tenučké rezančeky.

 
2.

Rezančeky vložíme do misky, pridáme vajce a dobre ich premiešame. Pridáme škrob, štedrú štipku soli a korenia a opäť všetko premiešame. Vznikne zlepená masa, ale to je v poriadku.

3.

Na veľkej panvici zahrejeme asi tri lyžice oleja a po jednom doň vkladáme rezance mäsa. Zaplníme celú plochu panvice a rezance za občasného premiešania opečieme do chrumkava (cca 5 minút). Vytiahneme ich, pridáme kvapku oleja a opražíme ďalšiu várku mäsových rezancov.

4.

Opäť pridáme kvapku oleja, nadrobno nasekanú cibuľu a na tenké plátky nakrájanú mrkvu a restujeme zhruba 3 minútky. Teraz pridáme nasekanú čili papričku, strúhaný zázvor a pretlčený cesnak.

5.

Krátko orestujeme a hneď pridáme ocot, sójovú omáčku, cukor, čili omáčku, pretlak a kečup.

6.

Všetko premiešame, a keď sa omáčka po minútke varu trochu zredukuje, pridáme naspäť chrumkavé rezance. Všetko spolu prehrejeme asi minútu a odstavíme.

7.

Chrumkavé čili hovädzie podávame s rezancami alebo ryžou.

8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať