Pridať recept

Kysnuté tvarohové buchty s malinami a mrveničkou

Kysnuté tvarohové buchty s malinami a mrveničkou
Zdroj: Profimedia

ingrediencie

Cesto

42 g
droždie
2 PL
cukor kryštálový + do kvásku 1 ČL
300 ml
mlieko (vlažné)
500 g
hladká múka
100 ml
olej
1 ks
vajce

Plnka

250 g
tvaroh hrudkovitý
1 ks
čerstvý vaječný žĺtok
1 ks
vanilkový cukor´
čerstvé maliny

Ešte potrebujeme

malinový džem
vajce na potretie

Mrvenička

50 g
maslo
3 PL
kryštálový cukor
3 PL
hrubá núka

postup

Voňavé kysnuté buchty, ktoré v sebe ukrývajú tvarohovú plnku a šťavnaté maliny.

1.

Cesto: V troche vlažného mlieka rozdrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme napučať kvások.

 
2.

Medzitým do misky preosejeme múku, pridáme vajíčko, olej, kryštálový cukor a po troche zvyšné mlieko. Na záver pridáme kvások a vymiesime cesto.

3.

Pripravené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste 1 hodinu.

4.

Plnka: Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame tvaroh, vaječný žĺtok a vanilkový cukor. Maliny umyjeme a necháme dobre odkvapkať.

5.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrojíme menšie kolieska. Vykrajovať môžeme pomocou pohára, ktorého obvod potierame troškou oleja, aby sa cesto nelepilo.

6.

Do stredu každého kolieska dáme lyžičku tvarohovej plnky, malinu a uzavrieme ako buchty.

7.

Takto spracujeme celé cesto. Buchty necháme ešte 10 minút podkysnúť.

8.

Boky buchiet potrieme rozšľahaným vajíčkom a na vrch dáme lyžicu malinového džemu.

9.

Mrvenička: rozmiešame maslo s kryštálovým cukrom a hrubou múkou, aby sa vytvorila sypká zmes.

10.

Pripravenou mrveničkou posypeme každú buchtu. Necháme postáť ešte 5 minút a dáme piecť.

11.

Prvých 5 minút pečieme na 200 stupňov, potom teplotu stiahneme na 180 a pečieme ešte približne 30 minút.

12.

Hotové buchty poprášime práškovým cukrom a môžeme servírovať.

13.

Prajem vám dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
omelety do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V...
pečené artičoky
Ako na pečené artičoky
Artičoka je parádna zelenina, burina, vyšľachtená pre kulinárske pochúťky, no aj so zachovanými liečivými účinkami.
varenie v karavane
Dovolenka v karavane: Stravovanie na cestách a v kempoch
Čo skontrolovať, čo zabaliť a ako sa vysporiadať s obmedzeným priestorom v karavanovej kuchynke.
Opekané zemiaky s čiernymi olivami - varenie v karavene
Ako uvariť obed pre štvorčlennú rodinu na dovolenke v karavane
Chutné jedlo môžete vykúzliť aj obmedzených podmienkach karavanovej kuchynky.
Čokoládová zmrzlina z avokáda
Lahodné zmrzlinové krémy z avokáda
Ak naozaj netrváte na pevnom zmrznutom kopčeku, môžete si za pár minút vyrobiť lahodný, voňavý a studený krém.
Tekvica so šošovicou a grilovaným tofu
Neviete si poradiť s tofu? Skúste tento jesenný recept
Viete čo je tofu? Je to niečo ako vegánsky tvaroh. Vzniká podobným spôsobom, zrážaním mlieka. No pri tofu ide...