Pridať recept

Kuracie stehná na slivkách s kokosovou jazmínovou ryžou

Kuracie stehná na slivkách s kokosovou jazmínovou ryžou
Zdroj: Tóth András
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Stehná

4 ks
kuracie stehná
2 KL
zmes čínske korenie
2 ks
badyan
1 ks
škorica (drievko)
3 PL
sójová omáčka
1/2 KL
čili vločky
1 PL
hnedý cukor
10 ks
slivky
1 PL
biely vínny ocot

Ryža

200 g
jazmínová ryža
50 g
strúhaný kokos

postup

Mnohí ľudia majú najradšej čerstvé slivky, zatiaľ čo iní dávajú prednosť slivkovým koláčom. Slivky sú však dobré aj k mäsu. Tu je návod na ich prípravu.

1.

Očistite, umyte a osušte stehná.

 
2.

Vo veľkej sklenenej alebo porcelánovej mise zmiešajte korenie (čínske korenie, badyán, sójová omáčka, škorica a čili) a cukor a kuracie stehná dobre premiešajte. Misku prikryte a nechajte mäso marinovať v chladničke cez noc.

3.

Na druhý deň predhrejte rúru na 200°C. Mäso pečte v zapekacej miske alebo na plechu približne 35 minút.

4.

Medzitým umyte slivky, zbavte ich kôstok a prekrojte na polovicu. Premiešajte ich s octom a rozložte na takmer upečené stehná. Znížte teplotu rúry na 170°C a mäso pečte ďalších približne 15 až 20 minút.

5.

Ryža: kým sa mäso pečie, uvarte ryžu v jedenapolnásobku vody (asi 20 minút). Kokosové vločky opražte na panvici, kým nie sú suché, a potom nimi posypte hotovú ryžu.

6.

Hotovú ryžu podávajte k pečeným stehnám so slivkami.

7.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Tóth András

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať