Pridať recept

Langoše s pestom a pečenými paradajkami

Langoše s pestom a pečenými paradajkami
Zdroj: Szöllősi-Kiss Orsi
10
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 ml
vlažné mlieko
25 g
čerstvé droždie
1 KL
cukor
500 g
hladká múka
50 g
zemiakové vločky
1 štipka
soľ
olej na vyprážanie

Pesto

2 hrste
bazalka
1 PL
píniové oriešky
2 PL
strúhaný parmezán
100 ml
olivový olej
podľa chuti
soľ

Pečené paradajky

500 g
paradajky
2 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

Obľúbené langoše trochu inak.

1.

Cesto: do vlažného mlieka nasypte cukor a droždie a premiešajte. Nechajte 5 až 10 minút odpočívať.

 
2.

Múku nasypte do misy, zmiešajte so zemiakovými vločkami, štedrou štipkou soli a pridajte kvások. Dôkladne premiešajte. Keď je cesto spojené, môžete ho vybrať na pracovnú dosku a asi po 10 minútach miesenia vložte cesto späť do misy, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 45 minút (kým sa nezdvojnásobí).

3.

Prísady na pesto rozmixujte v mixéri.

4.

Paradajky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Rúru rozohrejte na 200°C, paradajky pečte 15 minút a odložte bokom.

5.

Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku asi 1 cm a vykrajujte kúsky pomocou pohára. Kúsky nechajte 10 - 20 minút odpočívať, a potom ich rukami mierne roztiahnite, aby vznikli langoše.

6.

Vo veľkej panvici rozohrejte dostatok oleja a langoše po jednom vyprážajte z každej strany. Upečené langoše vyklopte na papierové kuchynské utierky, nechajte ich odkvapkať a potom ich poukladajte ich na seba.

7.

Langoše potrite pestom, pridajte niekoľko pečených paradajok a podávajte čerstvé.

8.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Szöllősi-Kiss Orsi

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako na langoše?
Výborné langoše! S týmito radami a overenými receptami sa vždy podaria
Langoše ako zo stánku z nostalgických časov si ľahko pripravíte aj vo vašej kuchyni.
Top 5 receptov na langoše
TOP 5 receptov na obľúbené langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia...
Rýchle nekysnuté nadýchané langoše, VIDEORECEPT
Ako obláčik! Vždy perfektné domáce langoše, chrumkavé a mäkké ako vatička, aj bez čakania (recepty na najlepšie langoše)
Krásne mäkké a zároveň chrumkavé. Reč je o milovaných langošoch. Pripravte si ich spolu s nami v tradičných...
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...