Pridať recept

Nepečené čerešňové roládky (hrnčekový recept)

Nepečené čerešňové roládky (hrnčekový recept)
Zdroj: Rupáner-Gallé Margó

ingrediencie

Sušienkový základ

6,25 hrnčekov
mleté sušienky
3/4 hrnček
práškový cukor
4 PL
kakao
1 hrnček
mlieko
2/3 hrnčekov
varená káva
podľa chuti
rum

Krém

3 PL
krupica
2/3 hrnčekov
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor´
1 hrnček
práškový cukor
150 g
maslo
1/2 hrnček
strúhaný kokos + na vaľkanie
1,5 hrnčeky
čerešne (kompót, mrazené alebo čerstvé)

postup

Kávová, sušienková roláda, plnená maslovým krémom s čerešňami. To môže byť len dobré!

1.

Na prípravu krému: zmiešame mlieko s krupicou a vanilkovým cukrom do hladka, potom uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.

 
2.

Zmäknuté maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom zmiešame s vychladnutým krémom a nakoniec pridáme kokosové vločky.

3.

Sušienkový základ: všetky suroviny premiesime a vznikne nám dobre tvarovateľná hmota. Ak je veľmi suchá, pridáme viac mlieka (trochu!), ak je veľmi lepivá, pridáme ešte trochu mletých sušienok. Ide o to, aby vznikla pekná guľa, ktorá je trochu lepkavá, trochu tvrdá, ale nerozpadá sa, pretože nie je taká suchá a nie je taká lepkavá, že by sa rozťahovala po celej ploche.

4.

Sušienkovú hmotu rozdelíme na polovicu. Potom si dobre posypeme dosku na miesenie kokosom a jednu polovicu piškótovej zmesi rozvaľkáme na obdĺžnik, hrubý asi pol až trištvrte centimetra. Potrieme polovicou krému, posypeme polovicou čerešní, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie.

5.

To isté urobíme aj s druhou polovicou, a rolády uložíme do chladničky alebo na chladné, studené miesto na 12 hodín.

6.

Po uplynutí času chladenia ich krájame mierne navlhčeným nožom na plátky.

7.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Rupáner-Gallé Margó

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať