Pridať recept

Kapustová polievka s hríbami

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olej
1 ks
cibuľa
250 g
domáca klobása
500 g
kyslá kapusta
4 ks
zemiaky
1 hrsť
sušené hríby
2 litre
mäsový vývar
1 štipka
soľ
1 KL
mletá červená paprika
mleté čierne korenie

postup

1.
Do vývaru dáme variť kyslú kapustu, pridáme sušené hríby a varíme cca 30 minút, zvlášť si uvaríme na kocky pokrájané zemiaky a pridáme ich do hrnca s kapustou.
 
2.
Na oleji podusíme cibuľu a pokrájanú klobásu, dáme papriku, spolu podusíme a pridáme do hrnca a všetko spolu povaríme do mäkka. Podľa chuti osolíme a okoreníme, podávame s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!