Orechové slimáky
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
3
ks
vaječný žĺtok
200
ml
mlieko
1
kocka
droždie
1
PL
cukor
130
g
maslo
150
g
cukor
150
g
mleté orechy
postup
1.
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, škoricu, kvások a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste asi 20 minút a potom cesto vyvaľkáme na hrúbku ½ cm.
2.
Maslo zmiešame s orechmi a cukrom. Touto plnkou potrieme cesto, potom ho zrolujeme a rozkrájame na kolieska hrubé cca 3 cm.
3.
Na plech dáme papier na pečenie a rozložíme naň slimáky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.