Spišské bryndzové pirohy
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hrubá múka
150
g
uvarené zemiaky
300
g
údená slanina
250
g
bryndza
1
ks
vajce
125
g
kyslá smotana
soľ
voda
postup
1.
Z múky, vajca a trochu vody vypracujeme cesto ako na rezance. Rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a pokrájame na štvorce 6 x 6 cm, ktoré naplníme plnkou, preložíme, okraje postláčame.
2.
Plnku pripravíme z bryndze a z pretlačených zemiakov. Podľa chuti prisolíme.
3.
Pirohy varíme asi 10 minút v osolenej vode. Uvarené polejeme smotanou a posypeme oškvarkami z údenej slaniny.
Podobné recepty
Len v skladoch mal osem tisíc a kuchyňa bola druhá najhoršia, akú kedy Novák videl! Za kvalitu jedla však dostali jedno z najvyšších hodnotení
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.