Pridať recept

Hus v kyslej kapuste

ingrediencie

700 g
kyslá kapusta
2 ks
jablko
trochu
soľ
trochu
rasca
1 PL
majoránka
1 PL
cukor
2 PL
bravčová masť
2 ks
husacie stehná
2,5 dl
suché biele víno
700 g
zemiaky

postup

1.
Do misy dáme pokrájanú kyslú kapustu, pridáme očistené, postrúhané jablká, posolíme, posypeme rascou, majoránom, cukrom, premiešame a rozložíme na dno vymasteného pekáča.
 
2.
Stehná vykostíme, pokrájame na menšie kúsky, posolíme a povtláčame do kapustového základu. Polejeme trochou vína a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia prevraciame a polievame zvyšným vínom. Mäkké mäso dáme kožou navrch a upečieme do červena.
3.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme v slanej vode a scedíme. Upečené mäso vyberieme, do kapusty vmiešame zemiaky, opäť obložíme mäsom a krátko zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Pečená hus
Tradičná pečená hus: Toto urobte ešte deň pred pečením a bude krásne chrumkavá! Rady skúsenej gazdinky
Jeseň sa nesie v znamení husacích a kačacích hodov. Výborne pečená hydina, k tomu pohár lahodného vína...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!