Kapor trochu inak - Vyprážaný zeler so sushi riasami
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
zeler
1
balíček
riasy na sushi
hladká múka
škrob
strúhanka
soľ
korenie
postup
1.
Zeler ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé asi 1cm. Dáme variť do osolenej vody do polomäkka, tak, aby sa nerozpadal. Potom si ho z oboch strán nasolíme a okoreníme.
2.
Plátky rias na sushi rozstriháme na pásiky hrubé asi 5 cm.
3.
Zeler položíme na kraj prúžku riasy a obalíme ho v nej. Odložíme, aby sa riasa napila vodou a zmäkla.
4.
Medzitým si pripravíme múku, strúhanku a redšie cestíčko z múky, škrobu, soli a vody.
5.
Zeler obalíme v trojobale, ale miesto vajíčka použijeme cestíčko a smažíme na oleji dozlata.
6.
Ku "kaprovi" podávame klasický zemiakový šalát ale sójovú majonézu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
katastroofa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.