Olade
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
1
pohár
mlieko
1
ks
vajce
1
PL
maslo
1
PL
cukor
štipiek
soľ
15
g
droždie
4
ks
jablko
trochu
olej
postup
V teplom mlieku rozmiešame cukor, soľ a droždie, vlejeme do preosiatej múky, pridáme maslo, vajce a dobre premiešame. Cesto prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme vykysnúť. Medzitým jablká olúpeme, pokrájame na tenké plátky a tesne pred pečením ich zamiešame do vykysnutého cesta. Lyžicou namočenou v studenej vode vykrajujeme z cesta kúsky, ktoré v rozpálenom oleji vyprážame do zlata. Podávame posypané práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.