Špaldové šišky zo sójového mlieka
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
dl
sójové mlieko
1/2
kg
celozrnná špaldová múka
2
PL
cukor
1
kocka
droždie
1/2
KL
soľ
Plnka
5
PL
slivkový lekvár
postup
1.
Droždie s trochou cukru zalejeme sójovým mliekom a necháme napučať.
2.
Kvások dáme do misy s múkou. Pridáme 1,5 PL cukru, 0,5 KL soli, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do kruhu na hrúbku asi 2 cm, vykrojíme kolieska, ktoré necháme asi 10 min. podkysnúť.
4.
Podkysnuté šišky vyprážame vo fritéze kým nebudú krásne zlatisté.
5.
Vychladnuté šišky naplníme džemom (do zdobítka natlačíme lekvár a dlhým špicom vpichneme do šišky).
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.