Talianske sušienky s mandľami
60
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
dl
krupicový cukor
100
g
maslo
1,5
dl
mandle
2
ks
vajce
1
KL
prášok do pečiva
3,5
dl
hladká múka
postup
1.
Sparíme mandle, ošúpeme ich a nasekáme nahrubo. V sušienkach musia byť veľké kúsky.
2.
Zmiešame maslo s cukrom. Budeme za stáleho šľahania pridávať vajcia. Zmiešame hladkú múku s nasekanými mandľami a práškom do pečiva. Tieto obe zmesi spojíme a vypracujeme z nich cesto.
3.
Z cesta vyvaľkáme tri valce s dĺžkou približne 40 cm. Pečieme na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie pri teplote 200°C v strednej časti rúry a potom ich necháme vychladnúť. Teplotu rúry znížime na 75°C.
4.
Tieto valce pokrájame na plátky šikmo s hrúbkou približne 2 cm. Rozložíme ich na plech a pečieme ďalej približne 60 minút v strednej časti rúry. Dvierka na rúre necháme pootvorené. Sušienky, keď sú upečené by mali byť suché.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.