Kapustové závitky s bravčovým mäsom
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové mleté mäso
1
konzerva
vodný gaštan
2
KL
korenie piatich vôní
2
ks
cibuľka jarná
2
PL
sójová omáčka
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
vajce
8
ks
kapustový list
450
g
kurací vývar
2
KL
kukuričná múka
1
KL
čili omáčka
postup
1.
Mäso dáme do väčšej misy a pridáme vodné gaštany, ktoré sme nechali odkvapkať a nadrobno nakrájali. Ďalej korenie piatich vôní, nastrúhaný ďumbier, mladú cibuľku najemno nakrájanú, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a vajce. Rukami alebo vidličkou všetko dôkladne premiešame a potom zmes rozdelíme na 8 porcií.
2.
Ostrým nožom vyrežeme z každého kapustového listu tvrdý hlúb. Do stredu listu dáme porciu mäsovej plnky a list okolo nej zvinieme.
3.
Do veľkého kastróla s parákom nalejeme vývar. Na parák v jednej vrstve poukladáme kapustové závitky. Kastról prikryjeme a závitky varíme v pare 15 minút alebo tak dlho, kým nie sú kapustové listy uvarené a závitky pri stlačení pevné. Parák vyberieme z kastróla a závitky udržiavame teplé.
4.
Kukuričnú múku rozmiešame v 2 lyžiciach vody a potom zmes vmiešame do vývaru na dne kastróla. Necháme zovrieť a za stáleho miešania varíme do zhustenia. Pridáme čili omáčku.
5.
Závitky podávame preliate omáčkou a ozdobené pásikmi jarnej cibuľky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.