Rýchle ovocné mafiny
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
múka
1
PL
kypriaci prášok
100
g
cukor
2
KL
citrónová kôra
1/4
KL
soľ
50
g
maslo
1
ks
vajce
250
ml
mlieko
200
g
bobuľové ovocie
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Do priehlbiniek na plechu vložíme papierové košíčky.
2.
V mise premiešame múku, kypriaci prášok, cukor, citrónovú kôru a soľ. V druhej veľkej mise dôkladne vyšľaháme roztopené a vychladnuté maslo, vajce a mlieko (môžeme ho nahradiť aj cmarom alebo kyslou smotanou).
3.
Suché suroviny a pripravené ovocie pridávame po lyžiciach do tekutých prísad. Všetko miešame iba tak dlho, kým sa všetky prísady rovnomerne nenavlhčia, ale nevznikne homogénne cesto.
4.
Košíčky na mafinovom plechu naplníme cestom do 2/3. Posypeme cukrom a pečieme 20-25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.