Pridať recept

Šťavnatý koláč s mrkvou

ingrediencie

Cesto

2 hrnčeky
polohrubá múka
2 KL
sóda bikarbóna
1 balíček
prášok do pečiva
1,5 hrnčeky
hnedý cukor
1 hrnček
olej
4 ks
vajce
1 hrnček
nasekané orechy
4 hrnčeky
strúhaná mrkva
1 štipka
soľ
1 KL
škorica

Poleva

250 g
nátierkové maslo
1,5 hrnčeky
práškový cukor
citrónová šťava
citrónová kôra
125 g
maslo
1 balíček
vanilkový cukor

Ďalej

vlašské orechy

postup

1.
Cesto: Do penista vymiešame cukor a vajcia a následne primiešame všetky ostatné suroviny. Takto pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý je vymastený a vysypaný múkou. Pečieme ho do zlatista pri teplote 180°C.
 
2.
Polevu si pripravíme tiež tak, že zmiešame všetky uvedené suroviny potrebné na polevu. Keď korpus koláča vychladne potrieme ho polevou a ozdobíme nasekanými orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varená mrkva
Mrkva obyčajná - je dobrá nielen na oči
Možno aj vaša stará mama vám v detstve často hovorili, aby ste jedli veľa mrkvy, pretože je dobrá na oči...
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Fanúšikovia kávy si zamilujú nápoj
Koniec leta vo veľkom štýle! Fanúšikovia kávy pijú nápoj "Dirty Horchata"!
Každý rok sa v lete objaví mnoho receptov na ľadové kávy. Ale jedna z nich vždy zvíťazí nad inými. Hitom...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Mrkvovo orechové rezy
Tieto recepty dnes hľadajú všetci! Najlepšie mrkvové koláče, sú zdravé, chutné a extra rýchle
Výber tých najlepších mrkvových koláčov, ktoré si okamžite zamilujete.
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...