Špaldový chlieb s orechmi a slivkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
380
ml
vlažná voda
1/2
kocka
droždie
1,5
KL
soľ
500
g
celozrnná špaldová múka
100
g
sušené slivky
100
g
orechy
2
PL
olivový olej
postup
1.
Droždie rozmrvíme vo vode, potom pridáme olej a premiešame. Múku nasypeme do misky, pridáme pomleté orechy a nasekané slivky. Osolíme a do misky pridáme aj vodu s droždím.
2.
Cesto budeme miesiť rukami 6 až 7 minút. Cesto by sa malo oddeľovať od rúk. Potom ho prikryjeme a necháme kysnúť 50 minút pod perinou. Z vykysnutého cesta spracujeme bochník a budeme ho piecť 50 minút pri teplote 220°C. Keď sa dopečie pokvapkáme ho studenou vodou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.