Pridať recept

Torta z lieskových orieškov

dobruchut
8
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

140 g
lieskové oriešky
10 ks
vajce
170 g
cukor

Krém a poleva

1 balíček
poleva z lieskových orieškov
250 g
šľahačková smotana
40 g
lieskové orechy
20 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Rúru rozohrejeme na 180°C. Lieskové oriešky pražíme v rúre, kým neodpadne hnedá šupka. Ošúpané jadrá pomelieme. Bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a mletými orechmi. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do orechovej hmoty.
 
2.
Dno aj prstenec otváracej formy vyložíme papierom na pečenie. Dáme do nej cesto a vyhladíme. Pečieme v predhriatej rúre asi 50 minút. Tortu vyberieme z rúry a necháme asi hodinu odpočívať vo forme. Potom ju opatrne uvoľníme.
3.
Medzitým si pripravíme polevu podľa návodu na obale. Ak nemáme polevu z lieskových orieškov, výborná bude aj kakaová alebo kávová. Na krém vyšľaháme tuhú šľahačku a pridáme do nej sekané lieskové oriešky aj vanilkový cukor.
4.
Tortu priečne rozkrojíme, aby vznikli dva rovnaké pláty. Krémom potrieme spodnú polovicu, na ňu priložíme druhý plát a celú tortu potrieme polevou. Podľa chuti ju ozdobíme nahrubo posekanými orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať