Vanilkový veniec s tvarohovým krémom
8
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
120
g
polohrubá múka
80
g
práškový cukor
8
ks
bielok
štipiek
soľ
150
g
cukor
3
kvapky
aróma horkých mandlí
1
KL
mletá vanilka
Na ozdobu
400
g
jahody
250
g
smotanový tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Zmiešame múku s práškovým cukrom.
2.
Z bielkov a soli vyšľaháme polotuhý sneh. Primiešame cukor, mandľovú arómu aj vanilku a všetko šľaháme dotuha, kým sneh nebude lesklý. Metličkou opatrne všľaháme múku s cukrom.
3.
Cesto dáme do formy a povrch vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme 35 minút, kým sa cesto nenadvihne a povrch nie je zlatohnedý.
4.
Veniec aj s formou preklopíme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť. Hotový veniec už potom ľahko vyklopíme.
5.
Krátko pred podávaním očistíme a opláchneme jahody alebo iné ovocie. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom na krém a podávame na torte s jahodami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.