Šišky s makom
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
mlieko
30
g
droždie
500
g
polohrubá múka
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vajce
maslo
kryštálový cukor
soľ
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie
Plnka
2
ks
jablko
3
PL
mak
cukor
mletá škorica
postup
1.
Kvások si urobíme z cukru, vlažného mlieka a droždia a pridáme ho do preosiatej múky. Do múky dáme ešte štipku soli a cukru, vanilkový cukor, rozpustené maslo a rozmiešané vajce. Zo surovín pripravíme cesto, ktoré by malo byť hladké. Prikryjeme ho a dáme na teplé miesto kysnúť. Na pomúčenú pracovnú dosku položíme vykysnuté cesto, premiesime ho a vyvaľkáme na plát s hrúbkou 1 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska.
2.
Plnka: Očistíme jablká, postrúhame ich a zmiešame s pomletým makom. Dochutíme škoricou a cukrom. Na polovicu koliesok rovnomerne rozdelíme plnku a prikryjeme ich druhou časťou koliesok. Zlepíme okraje a šišky necháme kysnúť.
3.
Budeme ich pražiť v dostatočnom množstve oleja, prípadne tuku. Keď sú hotové posypeme ich práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.