Šalát s paprikami a kaparami
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
farebná paprika
1
PL
majorán
2
PL
bazalka
1
strúčik
cesnaku
2
PL
kapary
Zálievka
4
PL
olivový olej
1
PL
biely vínny ocot
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Všetky papriky pokrájame na štvrtky a budem ich opekať pod grilom nasucho, až kým povrch nezvráskavie. Na paprikách by sa mali urobiť malé pľuzgiere. Na 10 minút ich ešte zabalíme do utierky, prípadne ich dáme do mikroténového vrecka. Takto odležané papriky ošúpeme a pokrájame na pásiky, ktoré budú hrubšie.
2.
Papriky posypeme nakrájanou čerstvou bazalkou, majoránkou a nasekaným cesnakom. Ocot zmiešame so soľou a korením a primiešame olej. Do šalátu vmiešame zálievku a posypeme ho kaparami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.