Hus plnená jablkami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
soľ
čierne korenie
1/2
kg
jablko
vývar
postup
1.
Najprv si pripravíme jablká, ktorým vykrojíme jadrovník. Potom vypitvanú hus osolíme, naplníme jablkami a zašijeme.
2.
Hus okoreníme, dáme na pekáč, podlejeme, prikryjeme a zhruba hodinu dusíme. Potom odkryjeme a ďalej pečieme.
3.
Polievame vypečenou šťavou a podlievame vývarom až do upečenia. Šťavu k poliatiu prílohy môžeme zahustiť hladkou múkou. Podávame s knedlíkmi alebo zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.