Baranie mäso na oregane
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
baranie mäso
2
KL
oregano
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
4
strúčiky
cesnaku
1
PL
olej
postup
1.
Do pekáča poukladáme baranie mäso.
2.
Z oregana, soli, čierneho korenia, roztlačeného cesnaku a oleja si pripravíme kašičku, ktorou potrieme mäso zo všetkých strán. Necháme asi hodinu odstáť v chlade.
3.
Potom podlejem vodou a prikryté pečieme v rúre. Keď mäso začína mäknúť, odkryjeme ho a podľa potreby ho podlejeme. Pečieme dočervena. Počas pečenia baraninu občas podlievame vypečenou šťavou.
4.
Podávame so zemiakmi a špenátom alebo so zemiakovými knedlíkmi a šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.