Zemiaková polievka so žeruchou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
litre
mäsový vývar
600
g
zemiaky
200
ml
smotana
2
ks
vaječný žĺtok
zväzkov
žerucha
zväzkov
koriander
biele mleté korenie
šafrán
kurkuma
vegeta
pažitka
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich v posolenej vode domäkka. Precedíme ich a poriadne roztlačíme, prípadne ich môžeme aj prelisovať, aby boli celkom hladké.
2.
Necháme zovrieť vývar, pridáme zemiaky a pomocou metličky ich vo vývare dôkladne vyšľaháme, aby sme získali hladký krém. Následne pridáme pokrájanú žeruchu, koriander, osolíme, okoreníme a povaríme približne štvrť hodinku.
3.
Na záver polievku dochutíme vegetou, zjemníme ju smotanou, ktorú sme vyšľahali spolu so žĺtkami. Servírujeme ju posypanú pažítkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.