Pridať recept

Kohúti budíček

ingrediencie

350 g
údená klobása
300 g
kvasná kapusta aj s nálevom
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
2 PL
masť
200 ml
kyslá smotana
2 PL
sladká mletá paprika
1,5 litre
hydinový vývar
2 PL
hladká múka
4 ks
feferónka
štipiek
mletá štipľavá červená paprika
kôpor
pažitka
petržlenová vňať

postup

1.
Prekrájame kapustu a dáme ju do vývaru, ale aj s nálevom. Varíme domäkka približne pol hodinu.
 
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masti, potom ju posypeme sladkou paprikou a múkou a krátko opražíme. Dbáme, aby sa paprika nepripálila. Potom prilejeme trošku vody, rozmiešame a vložíme do vývaru.
3.
Do polievky pridáme pokrájané feferónky a povaríme ešte asi 20 minút. Na koniec do polievky dáme na kolieska pokrájanú klobásku a prilejeme smotanu. Polievku prehrejeme, ale nevaríme. Na koniec ju ozdobíme pažítkou, petržlenovou vňaťou a kôprom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...