Slovácka kyselica
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
klobása
200
ml
kyslá smotana
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
1
PL
masť
2
ks
bobkový list
350
g
kapusta aj s nálevom
1
ks
mrkva
1,5
litre
mäsový vývar
4
ks
zemiaky
1
PL
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
petržlenová vňať
cukor
ocot
postup
1.
Prekrájame kvasnú kapustu a spolu s nálevom ju dáme do vývaru. Necháme ju zovrieť a pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, bobkové listy a pomaly varíme.
2.
Nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masti a posypeme ju múkou, opražíme a dáme do polievky. Okoreníme, osolíme, ochutíme rascou a pridáme pokrájanú klobásu a varíme polievku približne 25 minút.
3.
Na záver do polievky prilejeme smotanu, prehrejeme ju, ale už ju nevaríme. Chuť polievky môžeme zvýrazniť štipkou cukru a ocotom. Servírujeme ju posypanú petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.