Pridať recept

Slovácka kyselica

ingrediencie

200 g
klobása
200 ml
kyslá smotana
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
1 PL
masť
2 ks
bobkový list
350 g
kapusta aj s nálevom
1 ks
mrkva
1,5 litre
mäsový vývar
4 ks
zemiaky
1 PL
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
petržlenová vňať
cukor
ocot

postup

1.

Prekrájame kvasnú kapustu a spolu s nálevom ju dáme do vývaru. Necháme ju zovrieť a pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, bobkové listy a pomaly varíme.

 
2.

Nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak speníme na masti a posypeme ju múkou, opražíme a dáme do polievky. Okoreníme, osolíme, ochutíme rascou a pridáme pokrájanú klobásu a varíme polievku približne 25 minút.

3.

Na záver do polievky prilejeme smotanu, prehrejeme ju, ale už ju nevaríme. Chuť polievky môžeme zvýrazniť štipkou cukru a ocotom. Servírujeme ju posypanú petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...