Focaccia
4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
KL
soľ
42
g
droždie
4
PL
extra panenský olivový olej
1/2
KL
hrubozrnná soľ
postup
1.
V mise zmiešame múku so soľou. Droždie rozpustíme v 300 ml vlažnej vody a spolu s 3 lyžicami olivového oleja pridáme do múky. Nadstavcami na miesenie v elektrickom ručnom šľahači spracujeme lepkavé cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
2.
Cesto na pomúčenej doske dôkladne miesime a udierame o dosku asi 10 minút, kým sa neprestane lepiť a nie je elastické. Ak treba, môžeme pridať ešte trochu múky, ale iba toľko, aby sa cesto nelepilo.
3.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta sformujeme guľu, položíme na plech a rukami roztiahneme na 2 cm hrubú placku a necháme kysnúť ešte 30 minút.
4.
Rúru predhrejeme na 230°C. Navlhčeným koncom prsta urobíme do vykysnutého chleba viac hrubších jamiek.
5.
Placku potrieme zvyšným olivovým olejom a podľa chuti posypeme hrubou soľou. Vo vyhriatej rúre pečieme do zlatohneda asi 15 minút. Chlieb necháme chladnúť asi 15 minút na drôtenej mriežke, potom ho zabalíme do utierky, aby kôrka zmäkla. Podávame teplý i studený.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.