Kačica na víne
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
mleté čierne korenie
soľ
1
dl
olej
4
dl
vývar
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
500
g
paradajka
200
g
šampiňóny
2
dl
biele víno
petržlenová vňať
postup
Kačicu pokrájame na porcie, okoreníme, osolíme a prudko opečieme na horúcom oleji. Opečené podlejeme vývarom, pridáme pretlačený cesnak, na kolieska pokrájanú cibuľu a prikryté dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme obarené, ošúpané nakrájané rajčiaky, nakrájané šampiňóny, ktoré sme poliali vínom. Takto upravenú kačicu preložíme do alobalu, zabalíme a pečieme v dobre vyhriatej rúre 10-15 min. Obal otvoríme až pred podávaním.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.