Turecký med
30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vaječný bielok
240
g
práškový cukor
200
g
med
150
g
orechy
trochu
olej
štipiek
soľ
postup
Med opatrne zahrejeme, ale nevaríme. Z osolených bielkov vyšľaháme tuhý sneh, misku dáme do teplého kúpeľa a opatrne primiešavame cukor a po troche med. Nakoniec do hmoty opatrne vmiešame orechy a hmotu rozotrieme na plech vyložený papierom potretým tenkou vrstvou oleja. Po stuhnutí krájame ostrým nožom namočeným v horúcej vode.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.