Pridať recept

Jahňací chrbát na cesnaku

5
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
jahňací chrbát
1 ks
cesnaku
1 ks
citrón
1 štipka
majoránka
1 štipka
soľ
trochu
olej

postup

1.
Mäso očistíme a zbavíme mastných kúskov. Cesnak očistíme a strúčikmi mäso prešpikujeme. Citrón dobre očistíme v horúcej vode, kôru nastrúhame, vytlačíme aj šťavu a zmiešame s majoránkou a soľou.
 
2.
Na dno pekáča dáme tenkú vrstvu oleja, dáme doň mäso, zakryjeme alobalom a asi hodinu pečieme. Po hodine alobal odstránime, mäso oblievame výpekom a pečieme nezakryté ďalšiu polhodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...