Sedmokráskový sirup
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ks
sedmokráska
1
ks
citrón
750
g
cukor
500
ml
vriaca voda
postup
1.
Kvety zalejeme vriacou vodou. Citrón dôkladne umyjeme v horúcej vode a nakrájaný ho pridáme ku sedmokráskam. Necháme vylúhovať 24 hodín.
2.
Cez plátno vývar scedíme, vlejeme ho do čistej nádoby. Primiešame cukor a varíme, kým tekutina nezhustne do konzistencie sirupu. Nalejeme ho do sklenenej fľaše.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.