Čokoládový dezert
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
čerešne
6
ks
vaječný bielok
100
g
kryštálový cukor
50
g
hladká múka
1
PL
vajce
soľ
postup
Múku s kakaom, preosejeme do misy a posypeme polovicou cukru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme zvyšný cukor a vanilkový cukor. Múku so snehom jemne zmiešame, aby sneh neklesol. Cesto vylejeme do otváracej tortovej formy, ktorej spodok sme vyložili papierom na pečenie a boky vymastili a vysypali múkou. Navrch poukladáme odkvapkané čerešne. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 20-25 minút. Vyberieme ho z rúry, po chvíli z formy a necháme vyhladnúť na kuchynskej mriežke. Pred podávaním ho môžeme potrieť vyšľahanou šľahačkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.