FOTORECEPT: Žemľovka s ovocím a tvarohom
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
rožok
4
ks
vajce
100
g
maslo
100
g
práškový cukor
200
ml
mlieko
1
KL
škorica
150
g
tvaroh
400
g
ovocie, džem
postup
1.
Na dno plechu, ktorý sme vymazali a vysypali strúhankou poukladáme pokrájané rožky a pokropíme ich mliekom
2.
Vymiešame do peny žĺtka s cukrom a maslom, pridáme tvaroh a natrieme na rožky
4.
Poukladáme ďaľšiu vrstvu pokrájaných rožkov pokvapkáme ich mliekom a posypeme škoricou, ak nám zostalo mlieko zalejeme ním rožky
6.
Kým sa to pečie urobíme z bielkov sneh a dáme ho na upečenú žemľovku a dáme zapiecť tak, aby sneh trochu zhnedol.
7.
Vrch ozdobíme šľahačkou
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.