Palacinky s parížskou šľahačkou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
ml
mlieko
2
ks
vajce
10
PL
hladká múka
1
PL
vanilkový cukor
štipiek
soľ
1/4
KL
sóda bikarbóna
1
ks
parížska šľahačka
1
PL
mleté orechy
1
PL
práškový cukor
1
ks
banán
džem
postup
1.
Z mlieka, vajec, vanilkového cukru, soli, sódy a múky urobíme cesto na palacinky. Necháme odležať asi 10 minút. Upečieme palacinky.
2.
Vyšľaháme šľahačku. Každú palacinku potrieme džemom. Zložíme a posypeme zmesou orechov a práškového cukru. Podávame so šľahačkou a banánom.
3.
TIP: ak nemáme parížsku šľahačku, pripravíme ju, budeme potrebovať :
1 ks smotana na šľahanie
100 g čokoláda (aspoň 50 % kakaa má mať)
V smotane na malom plameni rozpustíme čokoládu. Dáme na noc (resp. 8 hodín) do chladu a vyšľaháme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.